Ubisoft kiistää väitteet, joiden mukaan sen Assassins Creed: Origins -toimintapeliin sisällyttämät kopiointisuojaukset olisivat syynä heikkoon suorituskykyyn. Ubisoftin mukaan peli toimii kuten sen pitääkin.

Kirjoitimme aiemmin Ubisoftin tökerönä ja kuluttajaepäystävällisenä pidetystä toimenpiteestä sisällyttää Assassins Creed: Originsiin sekä Denuvo-kopiointisuojaus että VMProtect-teknologia.

Näistä ensimmäinen on aiemmin pahamaineisena pidetty, sittemmin lähinnä vitsiksi muuttunut kopiointisuojaus, ja jälkimmäinen teknologia, jonka tarkoituksena on vaikeuttaa krakkereiden elämää pyörittämällä pelin ohjelmakoodia eristetyssä virtuaalikoneessa. VMProtectin käyttö heikentää pelin suorituskykyä piraattiryhmä Voksin mukaan jopa 30 – 40 prosenttia.

Ubisoft on asiasta täysin toista mieltä. Pelitalon ArsTechnicalle antaman lausunnon mukaan kopiointisuojaus ei ole syy suorittimen äärimmäiseen kuormitukseen.

Ubisoftin mukaan suoritinkuorma johtuu siitä, että peli on suunniteltu ottamaan komponenteista kaikki hyöty irti, jotta pelaajille voidaan taata 30 ruudun sekuntipäivitysnopeus. Käytännössä peli siis toimii juuri siten kuin sen pitäisikin.

Assassins Creed: Originsin virallisten suositusten mukaan peli toimii parhaiten, mikäli pellin alta löytyy vähintään Intelin Core i7-3770 -suoritin, ArsTechnica kirjoittaa. Useat pelaajat ovat kuitenkin valittaneet pelin olevan jopa Core i7 -tasoisella suorittimella pelikelvoton. Ubisoft kehottaa suorituskykyongelmista kärsiviä olemaan yhteydessä suoraan pelitaloon.