Ubisoftin Assassins Creed Origins on monilla pelaajilla lähes pelikelvoton. Syynä on Wolfenstein II -räiskintäpelin murtaneen piraattiryhmän mukaan Ubisoftin päätös lisätä toinen kopiointisuojaus pahamaineisen Denuvon päälle. Tämä ilmenee pelaajilla 100-prosenttisena suoritinkäyttönä, mikä tekee pelaamisesta tuskaa.

On yleisesti tiedossa, että piraattien ja peliteollisuuden välisen sodan sijaiskärsijöinä ovat aina pelinsä laillisesti hankkivat, TorrentFreak kirjoittaa. Niin tälläkin kertaa. Ubisoftin temppu on suututtanut Assassins Creen Originsin Steamin kautta hankkineet pelaajat.

Eräs Intelin Core i7 -suorittimen omistaja ihmettelee Steamin tukifoorumilla, onko 60 – 90 -prosenttinen suoritinkäyttö normaalia. Core i7:ää pidetään yleisesti erittäin tehokkaana suorittimena, joten kyseessä on todellinen ongelma.

Jos suorittimessa on vähemmän jerkkua, tilanne on vielä huonompi, kuten eräs Core i5 -mallin omistaja sai havaita. Hänen mukaansa suorittimen kaikki neljä ydintä huutavat täydellä 100 prosentin rasituksella. Grafiikka-asetusten laskeminen ei hänen mukaansa auta asiaa.

Aiemmin Wolfenstein II: The New Colossusin murtaneen Voksin mukaan syy on vain ja ainoastaan Ubisoftin Assassins Creed Originsiin sisällyttämän kopiointisuojauksen. Voksi kertoo tietävänsä asian, sillä hän on omien sanojensa mukaan päässyt tutkimaan pelin ohjelmakoodia saatuaan haltuunsa sen binääritiedostot.

Assassins Creed Origins hyödyntää Denuvo-kopiointisuojausta, jonka päälle Ubisoft on lisännyt VMProtect-suojauksen. VMProtect on puolestaan teknologia, joka suojelee ohjelmistoa piraattien suosimalta takaisinmallinnukselta. Se toimii hyvin pitkälti samalla tavalla kuin perinteinen kopiointisuojaus, TorrentFreak selventää.

Kahden päällekkäisen kopiointisuojauksen käyttö heikentää Voksin mukaan pelin suorituskykyä jopa 30 – 40 prosenttia. Kyseessä on hänen mukaansa ”vastenmielinen ja kuluttajaepäystävällinen teko”.