Canonical on päivittänyt Ubuntun julkaisuaikataulua. Tuoreimman tiedon mukaan Ubuntu 18.04.1 LTS olisi luvassa heinäkuun 26. päivänä. Hieman myöhemmin julkaistaan Ubuntu 16.04.5 LTS, joka jää samalla pitkäaikaisesti tuetun version viimeiseksi suuremmaksi päivitykseksi.

Ubuntu 18.04 LTS Bionic Beaver on Ubuntun viimeisin pitkäaikaisesti tuettu versio. Sen ensimmäinen suurempi välipäivitys on luvassa heinäkuun helteillä. Päivitys tuskin tuo mukanaan suurempia uusia ominaisuuksia, vaan se keskittyy lähinnä bugikorjauksiin ja tietoturvaan.

Ubuntu 16.04.5 LTS olisi puolestaan luvassa näillä näkymin elokuun 2. päivänä. Tarjolle tulee muun muassa Ubuntu 18.04 LTS:ssä käytössä oleva Linux-ytimen versio 4.15 sekä tuorein avoimen lähdekoodin Mesa-laiteajuripaketti.

Elokuun välipäivityksen jälkeen Ubuntu 16.04 LTS:ään ei enää ole luvassa suurempia muutoksia tai uudempia kernel-versioita. Käyttöjärjestelmän tuki sen sijaan jatkuu tietoturvakorjausten osalta vuoteen 2021 saakka, joskin Canonical kehottaa käyttäjiä päivittämään aina viimeisimpään lts-versioon.

Ubuntu 18.04.1 LTS:n heinäkuun julkaisun myötä käyttöjärjestelmää aletaan tarjoilla päivityksenä myös Ubuntu 16.04 LTS:n käyttäjille. Päivittää voi joko komentorivin avulla tai vaihtoehtoisesti graafisen Ohjelmistopäivitykset-työkalun kautta.