Ubuntun ulkoasusta vuosia vastannut Ambiance on saanut väistyä Yarun tieltä. Kyseessä on täysin Ubuntu-yhteisön kehittämä käyttöliittymäteema, joka on samalla Ubuntu 18.10:n oletusteema.

Ubuntu 18.10:n käyttäjät saavat Yaru-teeman päivitysten mukana. Canonicalin Didier Roche on julistanut teeman riittävän valmiiksi, jotta se voidaan ottaa käyttöön. Samalla tarve asentaa teema erillisestä snap-paketista poistuu uuden Ubuntun käyttäjiltä.

Myös Ubuntu 18.04 LTS:n käyttäjät voivat tutustua Ubuntun uuteen oletusteemaan asentamalla Yarun snap-version ohjelmistokaupan kautta. Oikean paketin pitäisi löytyä hakusanalla Communitheme tai Yaru.

Ubuntu 18.04 LTS:ssä Yarun käyttöönotto edellyttää paketin asentamista. Tämän jälkeen käyttäjän tulee kirjautua ulos, valita rataskuvakkeesta vaihtoehto Yaru/Communitheme ja kirjautua sisään uudelleen.

Yaru on nykystandardien mukaisesti litteä ja hieman läpinäkyvä teema. Windowsista tuttua läpikuultavuusefektiä ei mukana kuitenkaan ole, sillä Gnomessa ei toistaiseksi sellaista tueta. Asia saattaa muuttua Gnome-shellin version 4 myötä.

Ubuntu 18.10 Cosmic Cuttlefish on tarkoitus julkaista ensi lokakuussa. Käyttöjärjestelmä on kuitenkin mahdollista asentaa jo nyt lataamalla iso-levykuva. Kyseessä on kuitenkin pahasti keskeneräinen käyttöjärjestelmä, joten bugeihin ja jopa järjestelmän ”rikkoutumiseen” on hyvä varautua.