Ubuntu 18.10 Cosmic Cuttlefish on tarkoitus julkaista lokakuun 18. päivänä. Luvassa on runsaasti uusia ominaisuuksia, kuten Gnome 3.30 -työpöytäympäristö.

Gnome 3.30 on tarkoitus julkaista syyskuussa, vain tovi ennen seuraavan Ubuntu-version ilmestymistä. Canonical on kuitenkin luvannut, että yhtiö pyrkii tarjoamaan Ubuntu-käyttäjille aina tuoreimman työpöytäympäristön version.

Ubuntu 18.10:n uutuudet eivät kuitenkaan rajoitu pelkkään Gnomeen. Tarjolle tulee muun muassa gsconnect-ominaisuus, jonka avulla Android-laite voidaan yhdistää tietokoneeseen ja tarkastella esimerkiksi puhelimen ilmoituksia isolta ruudulta.

Lisäksi Ubuntu 18.10:n uusiin ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa Communitheme-käyttöliittymäteema sekä paremmat virransäästöominaisuudet. Ubuntun työpöytätiimi aloittaa myös kokonaan uuden asennusohjelman kehittämisen: pitkään palvellut Ubiquity on tarkoitus päästää vihreämmille laitumille uuden asennusvelhon valmistuttua.

Ubuntu 18.10:stä ei tule tarjolle lainkaan perinteisiä alpha- tai beetaversioita, vaan ne on tarkoitus korvata erillisillä ”testausviikoilla”, Softpedia kirjoittaa. Lokakuussa julkaistava Ubuntu on lyhytaikaisesti tuettu versio, jonka tukiaika jatkuu julkaisua seuraavan yhdeksän kuukauden ajan. Pitkäaikaista tukea halajaville tarjolla on viiden vuoden tukiajalla varustettu Ubuntu 18.04 LTS.