Canonical on lahjoittanut Ubuntu Touch -käyttöjärjestelmää edelleenkehittävälle UBPortsille yhdeksän uutta laitetta testauksen, kehityksen ja tuen helpottamiseksi.

Canonical haluaa pitää hylkäämänsä puhelinprojektin edelleen hengissä. Aiemmin yhtiö lahjoitti UBPortsille peräti 38 Ubuntu-puhelinta. Laitteet jakautuivat seuraavasti: 18 x BQ Aquaris E5 HD sekä 20 x Meizu MX4.

Nyt oli vuorossa lahjoituksen toinen kierros. Sen seurauksena UBPorts vastaanotti 4 x Nexus 10 -tablettia, 4 x Nexus 7 -tablettia sekä yhden Meizu MX4 -älypuhelimen, Softpedia kirjoittaa.

Kaikki laitteet on todennäköisesti varustettu Androidille, mutta niihin on Nexus 10 -tablettia lukuun ottamatta mahdollista asentaa Ubuntu Touch -käyttöjärjestelmä.

Canonical ilmoitti viime vuoden huhtikuussa, että yhtiö leikkaa rajusti menojaan. Saksittavaksi joutuivat muun muassa puhelimet, tabletit sekä Ubuntun Unity-käyttöliittymä. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö Canonical olisi valmis auttamaan Ubuntu Touch -käyttöjärjestelmän jatkokehityksessä laitelahjoituksin aina kun se on mahdollista, Softpedia huomauttaa.