UbuntuBSD sai innoituksensa Debian GNU/kFreeBSD -projektista. Nyt käyttöjärjestelmän kehittäjä Jon Boden haluaisi ubuntuBSD:n osaksi Ubuntu-perhettä ja -yhteisöä.

Maaliskuun 12. päivänä ensimmäistä kertaa julkaistu UbuntuBSD on tällä hetkellä beeta-asteella. Se ei kuitenkaan estä Bodenia toivomasta käyttöjärjestelmästään virallista Ubuntu-versiota, samaan tapaan kuin esimerkiksi Xfce-työpöydällä varustettu Xubuntu tai oppilaitoksiin suunnattu Edubuntu.

Boden esittää toiveensa Ubuntun postituslistalla, mutta ei toistaiseksi ole saanut vastausta Ubuntun tuotemerkin omistavalta Canonicalilta.

”Haluaisin lahjoittaa kaiken työni Ubuntu-yhteisölle, ja jos olette sitä mieltä, että [ubuntuBSD] olisi arvokas lisä, tehdä siitä virallisen osan Ubuntu-tuoteperhettä kuten Lubuntu tai Edubuntu. Jos olette kiinnostuneita, kertoisitteko miten minun tulisi edetä?”, Boden tiedustelee.

UbuntuBSD on suunnattu edistyneemmille Linux-käyttäjille, Neowin kirjoittaa.

#ubuntuBSD 15.10 BETA 5 is out! Includes bugfix for hangs in #Thunar https://t.co/r9AacTV5No https://t.co/EDSp65fY4b pic.twitter.com/AYWYGjMzxI

— ubuntuBSD (@ubuntuBSD) 9. huhtikuuta 2016