Ubuntu saa uudistetun ulkoasun. Uuden teeman on tarkoitus korvata nykyinen, pitkään käytössä ollut Ambiance. Samalla uudistetaan myös kuvaketeema.

Uudesta kuvaketeemasta tulee olemaan vastuussa Sam Hewitt, joka tunnetaan parhaiten Suru reboot -kuvaketeemasta. Suru on puolestaan Canonicalilta aiemmin lähteneen Matthieu Jamesin suunnittelema kuvaketeema, joka on tuttu Ubuntu Touch -mobiiliversiosta.

Ubuntu on kerännyt runsaasti kritiikkiä vanhahtavasta ulkoasustaan. Uuden teeman suunnittelee lähes kokonaisuudessaan Ubuntu-yhteisö. Kehitysapua on kuitenkin luvassa Canonicalin tiimiltä. Uusi ulkoasu perustuu Gnomesta tuttuun Adwaita-teemaan. Adwaita-kopiota ei kuitenkaan ole luvassa, vaan uuden teeman tulee ”näyttää Ubuntulta”.

Uusi teema korvaa Ambiencen heti kun se julistetaan valmiiksi. Varmaa ei ole, että uudistunut ulkoasu olisi luvassa jo Ubuntu 18.04 LTS:n julkaisuun mennessä. Varmaa kuitenkin on, että huhtikuussa julkaistavan seuraavan pitkäaikaisesti tuetun Ubuntun kuvakkeet ovat uudistuneet, OMGUbuntu kirjoittaa.

Lokakuussa julkaistu Ubuntu 17.10 tarjosi paljon uudistuksia, lähinnä tosin vain ulkonäköön. Unity-käyttöliittymä oli korvattu Gnome-työpöytäympäristöllä. Unityn kehitys jatkuu kuitenkin yhteisöprojektina. Tarkoituksena on, että jatkossa nähdään erillinen Unity-käyttöliittymällä varustettu virallinen Ubuntu-johdannainen.