Mikrobitti oli paikan päällä Lontoossa 11. helmikuuta Samsung Galaxy Unpacked -tilaisuudessa, missä valmistaja julkisti alkuvuoden S20-lippulaivamalliston. Tilaisuuden kohokohdaksi nousi kuitenkin uuden sukupolven taittuva Samsung Galaxy Z Flip.

Z Flip poikkeaa viime vuoden Galaxy Foldista toteutukseltaan. Se ei taitu kirjamaisesti leveäksi ruuduksi vaan simpukkamaisesti kapeaksi ja korkeaksi. Toteutus muistuttaa fyysisesti vanhaa Nintendo Gameboy Advance -pelikonsolia kooltaan sekä taittumiseltaan.

Spekseiltään Galaxy Z Flip vastaa viime vuoden huippupuhelimia. Siinä on ocatacore-suoritin ja mukavat 8 gigatavua keskusmuistia. Tallennustilaa on 256 gigatavua. Muistikorttipaikkaa puhelimesta ei löydy. Sormenjälkitunnistin on sijoitettu poikkeuksellisesti puhelimen kylkeen.

Mahtuu nyrkkiin. Kokoon taitettuna Z Flip mahtuu mainiosti käden sisään.

Sisään taittuva näyttö on kookas. 6,7-tuumainen amoled-näyttö on tarkkuudeltaan 2636 × 1080 pikseliä. Ruudun kuvasuhde on 22:9. Laitteen ulkokuoressa on pikkunäyttö, josta näkyy esimerkiksi soittajan nimi tai kameran etsinkuva avaamatta koko puhelinta.

Kameravarustus sisältää laajakulmaisen 12 megapikselin pääkameran sekä 12 megapikselin ultralaajakulmakameran. Pääkamerassa on optinen kuvanvakain. Etukamera on upotettu reikäkoloon näytön yläreunaan.

Kapea ja pitkä. Avattuna Z Flip muistuttaa tavallista puhelinta. Se on kuitenkin vähän kapeampi kuin kilpailijansa.

Puhelimesta puuttuu 5G-tuki, mutta siinä on yhdysrakenteinen eSim. Akku on ison näytön huomioiden varsin vaatimaton 3300 mAh:n kapasiteetillaan. Pikalataus onnistuu 15 watin teholla, langaton latausta 9 watilla.

Samsung Galaxy Z Flipin ennakkomyynti on alkanut ja se myyntiin 21.2. hintaan 1550 €. Värivaihtoehtoina ovat Mirror Purple ja Mirror Black.