Pokémon Go -peli toi viimeistään lisätyn todelisuuden suurten massojen silmille ja huulille. Nyt samankaltaisella idealla yrittää ratsastaa deittailusovellus FlirtAR.

Ohjelma yhdistää paikkatietoa ja lisätyn todellisuuden teknologioita. Sen avulla voi hakea helposti seuraa esimerkiksi kaupungin keskustassa tai massatapahtumissa.

Puhelimen kameran läpi katsottuna maisemaan ilmaantuu potentiaalisia treffikumppaneita kuvaavia pallukoita, jotka kuvaavat suuntaa, josta mahdollinen sydämen valittu löytyy.

Pallukoiden sijainti ei ole äärimmäisen tarkkaa, joten ne eivät ilmaannu esimerkiksi suoraan oikean henkilön pään päälle. Tinder-tyyliin ruudulla näkyvästä kuplasta on ilmoitettava tykkäävänsä, jonka jälkeen tykkäys pitää saada myös takaisin keskusteluyhteyden syntymiseen. Kuten Mashablehuomauttaa, FlirtAR:n ansiosta on kuitenkin mahdollista mennä myös välittömästä juttelemaan kiinnostuksen kohteen kanssa kasvokkain.

Omaa sijaintia voi myös siirtää ohjelmallisesti. Muille käyttäjille kuitenkin kerrotaan kyseessä olevan vain virtuaalivierailijan, ei aidosti paikalla olevan henkilön.

Erikoisin ohjelman ominaisuus on kasvontunnistus. Puhelimensa kameralla voi kuvata kiinnostavan henkilön kasvot, ja ohjelma kertoo onko käyttäjä mukana palvelussa. Oman naamansa tunnistuksen pystyy halutessaan kuitenkin estämään.

Aluksi vain iOS-laitteille saatavilla oleva FlirtAR (lausutaan kuten ’flirter’, flirttailija) saapuu myöhemmin tässä kuussa myös Android-puhelimille. Aluksi ohjelmaa voi käyttää ilmaiseksi, mutta mukaan on myöhemmin tulossa maksullisia lisäominaisuuksia.

Lähde: Tivi