Shelter Gameroomin johdossa vaikuttavat Duudsonien taustajoukoista tutut Tuomas Konttinen ja Anssi Lehtomäki. Rahaa yhtiöön on sijoittanut hyvinvointi- ja vapaa-ajan palveluihin erikoistunut Nordia Rahasto.

Konttinen ja Lehtomäki halusivat lähteä intohimoprojektiin mukaan nähtyään esportsin käyvän läpi samaa kasvuvaihetta kuin skeittaus vuosituhannen vaihteessa. Konttisen mukaan kilpapelaaminen muistuttaa skeittausta läpimurron alkuvaiheissa – esportsissa läpimurto vain ei ole vielä valmis.

Shelterin tavoitteena on olla ”esportsin Starbucks”, se haluaa myös olla sillanrakentaja koko pelialalle. Toivona on, että paikan myötä pelaaminen kehittyy yhä hienostuneemmaksi ja ammattimaisemmaksi. Helsingin Kaisaniemessä sijaitsevaan tilaan on haettu innoitusta tyylikkäistä kahviloista, lentokenttäloungeista ja aasialaisista pelihuoneista.

Paikalle pääsee joko Vuorikadun puolelta F-Musiikkia vastapäätä – tai sitten Helsingin yliopiston metroaseman puolelta. Sisäänkäynti on lähes välittömästi metrolaitureiden liukuportaiden yläpäässä.

Astu sisään. Vuorikadun ovesta saavuttaessa paikalle kuljetaan portaita alas, esteettömämmin kulku hoituu metroaseman puolelta.

Paikalla on tällä hetkellä 64 pelipistettä, mutta tarvittaessa tilaa voi laajentaa, parhaimmillaan käytössä voi olla yli 70 pelipistettä.

Pc-koneiden lisäksi tarjolla on neljä sohvaa rentoon konsolipelaamiseen.

Tilassa on myös 10 henkilön yksityishuone, jossa pelipaikat ovat vastakkain kunnollista 5v5-kokemusta varten. Molemmille joukkueille on myös oma sisäänkäynti huoneeseen aidon kisameiningin aikaansaamiseksi.

Koko jengi mukaan. Kaveriporukan turnaukset voi hoitaa kymmenen pelaajan yksityishuoneessa.

Kaikki pelipisteet sisältävät samat laitteet, ja halutessaan pelaaja voi tuoda mukanaan oman hiiren tai muun oheislaitteen. Pelikoneina on Jimms:in tietokoneet joissa on Intel i7 -suoritin, Nvidia rtx 2070 -näytönohjain ja 16 gigatavua keskusmuistia. Pelikuvaa esittävät Asusin 144 hertsin 24-tuumaiset näytöt.

Pelitilassa on myös tyhjiä pisteitä joihin voi halutessa tuoda oman peliläppärin.

Näppis ja hiiri. Mikäli Logitechin ohjaimet eivät miellytä, voi niiden tilalle tuoda omansa.

Sisälle astuessa ensimmäisenä on lounge-tila, jossa voi seurata meneillään olevia esports- turnauksia - tai ihan vaan rentoutua sohvilla. Sen vieressä on livestriimaajien oma piste, johon on tarkoitus kutsua striimaajia joiden pelaamista voi seurata paikan päällä.

Ainakin aluksi Shelterissä keskitytään puhtaasti olennaiseen. Pc-rivistöt ovat siististi pöydillä ilman kummempia krumeluureja tai värivaloja.

Pientä väriä paikkaan tuovat yhdeltä seinältä löytyvä, valuva ”veriläiskä”, sekä Naavan viherseinät, joilla pyritään poistamaan hiilidioksidia ilmasta. Aiemmin tänä vuonna Bitti vieraili myös Las Vegasin HyperX Esports Arenassa, ja eroa suomalaisella ja amerikkalaisella toteutuksella on melkoisesti. Tosin tiiviissä pelisessiossa ulkomaailma unohtuu täysin, joten ulkoisilla tekijöillä ei lie asiakaskunnalle niin suurta merkitystä.

Pelaamisesta pc:koneella peritään neljä euroa tunnilta, konsolisohvasta pyydetään kuusi euroa tunnilta, ja oman kannettavan mukanaan tuovilta halutaan kaksi euroa tunnilta.

Kerran kuukaudessa paikalla on tarkoitus järjestää Shelter Lockdown -tapahtuma. Nimestä huolimatta ei tarvitse huolestua, sillä tapahtuman aikana pääsee kuitenkin ulos verryttelemään jalkoa. Kyseessä on koko yön kestävä peli-ilta, johon on tarjolla vain rajallisesti paikkoja.

Kalkkiviivoilla. Bitin vieraillessa Shelter Gameroomissa paikkoja laitettiin vielä kuntoon ennen virallista avajaispäivää.

Perjantaina avautuva Shelter Gameroom on pelaajien käytössä tiistaista torstaihin 14-21, perjantaisin 14-24, lauantaisin 11-24 ja sunnuntaisin 12-18. Päivisin tila on varattavissa yritysten käyttöön.