Perinteisillä piraattiaineistoilla on niin sanottu pitkä häntä. Samoja tv-sarjoja ja elokuvia voidaan katsoa vuodesta toiseen, vaikka toki uutuudet ovat kaikkein halutuimpia. Niitä välittäviä piraattipalveluita vastaan tekijänoikeusjärjestöt ovat tottuneet painimaan.

Urheilulähetykset kuitenkin elävät täydellisesti hetkessä, niiden poistamiseksi jälkikäteen verkosta ei tarvitse nähdä vaivaa. Kriittistä onkin päästä estämään piraattien toiminta ajoissa.

Torrentfreak kirjoittaa, että Tanskassa on tehty uraauurtava päätös, kun suuri operaattori Telenor on määrätty estämään pääsy yhdeksälle tunnetulle urheilua suoratoistona välittävälle piraattisivustolle. Kymmeneskin on liipaisimella. Telenor ei saa enää päästää asiakkaitaan nimetyille sivustoille eikä myöskään muihin osoitteisiin, joihin piraatit saattavat siirtyä estoja kiertääkseen.

Kieltopäätöksen saivat ajettua läpi tanskalainen Rights Alliance -tekijänoikeusjärjestö sekä Espanjan jalkapallon pääsarja La Liga, joka katsoo omistavansa tekijänoikeudet sarjan otteluihin ja muuhun niihin liittyvään toimintaan.

Rights Alliancen esittämien lukujen mukaan vuoden mittaisella laskentajaksolla tanskalaiset vierailivat 18 miljoonaa kertaa kieltolistan viidellä suosituimmalla sivustolla.

La Ligan ja Rights Alliancen lisäksi kieltopäätöksestä ovat kiitollisia kaapelioperaattorit ja verkkopalvelut, jotka kuukausimaksua vastaan näyttävät esimerkiksi juuri jalkapallo-otteluita.

Lähde: Tivi