Yhdysvaltain viestintäkomissio FCC kaatoi nettipalvelujen hintakattoa ja liikenteen tarkkailua säätelevän asetuksen joulukuussa 2017.

Tuolloin FCC:n johtaja Ajit Pai sanoi, että asetusten kaataminen hyödyttäisi kuluttajia, koska ne voisivat vastaisuudessa tarjota useampia palvelumalleja. Kriitikot puolestaan huolestuivat, että mikään ei enää estäisi yhtiöitä nyhtämästä suuria rahasummia palveluistaan, kuten etanavauhtia nopeammasta internetyhteydestä.

The Next Webin mukaan näyttäisi siltä, että kriitikoiden huolet olivat aiheellisia.

Esimerkiksi palveluntarjoaja Comcast kohottaa niin internetyhteyksien, tv-kanavapakettien, modeemivuokrien ja laskumuistutusten kustannuksia heti tammikuussa.

Comcast aikoo myös nostaa televisiolähetysten ja paikallisurheilun seuraamisesta keräämäänsä maksua. Nämä maksut ovat Comcastin rahastuskikka: yhtiö polkee kanavapakettiensa hintoja kilpailijoita alemmaksi, mutta lisää niiden päälle kuitenkin pienen, väkisin perittävän lisämaksun.

Aiemmin tämä lisämaksu on ollut 1,5 dollaria, mutta mutta vastaisuudessa hinta nousee jopa kahdeksaan dollariin.

Myös muut palveluntarjoajat, mukaan lukien AT&T, DishTV ja Verizon, ovat ilmoittaneet korottavansa palveluidensa hintoja.

Lähde: Tivi