Nakasonen mukaan nämä hakkerit aikoivat mahdollisesti vaikuttaa USA:n presidentinvaaleihin, ja Yhdysvallat pyrki tekemään aikeet tyhjiksi ennen kuin hakkerit panisivat suunnitelmansa toimeen.

CNN kertoo, että Yhdysvallat on ryhtynyt käyttämään koko hyökkäys- ja puolustusarsenaaliaan vaalien alla. Tänä aikana USA on aktiivisesti metsästänyt muun muassa venäläisiä ja kiinalaisia hakkereita, sekä suorittanut kookkaamman kyberhyökkäyksen Irania vastaan.

The Washington Post kertoo, että kyseinen operaatio oli isku Iranin valtion piikkiin toimivia hakkereita vastaan. Nämä hakkerit pyrkivät levittämään väärää tietoa pelotellakseen amerikkalaisia äänestäjiä. Näihin lukeutui sähköpostikampanja, jossa tekaistu äärioikeistolainen ryhmä kehotti vastaanottajia äänestämään Trumpia, tai kosto olisi kauhea.

Iskemällä Iranin hakkereita vastaan USA halusi varmistaa, että he eivät tee moista toiste.

Business Insiderin mukaan syyllisen nopea tunnistaminen ja ripeä vastaisku kertovat yhdysvaltalaisten virastojen koordinoidusta valmiudesta, jolla pyritään ennaltaehkäisemään vuoden 2016 kaltaiset vaikutuspyrkimykset presidentinvaaleihin.

Nakasone sanoo myös, että vieraat vallat eivät yritä vaikuttaa vuoden 2020 vaaleihin yhtä voimakkaasti kuin vuosina 2016 ja 2018.