Onko tilanne tuttu: tarvitsisit tietokoneen ja toisen laitteen välille usb-piuhan ja kaivelet laatikoita tai menet kauppaan – erilaisia versioita on tarjolla hurjasti, mikä niistä olisi sopivin?

Vieläkin mielenkiintoisempaa on se, että aiemmin tuntemasi usb-piuha tunnetaan todennäköisesti nykyään eri nimellä. Huh?

Mikrobitin opas auttaa saamaan tolkkua usb:n nimeämisestä sekä eri standardien teknisistä ominaisuuksista. Kaikki piuhat kun eivät tietenkään ole samanlaisia muun muassa siirtonopeudeltaan.

Lue Mikrobitin liitäntäopas tästä linkistä.

Esimerkiksi usb:n nimisotku on melkoinen. Tekniikan takana on säätiö, joka kehittää standardeja ja myös nimeää ne. Pitkään nimeäminen oli selkeää, mutta usb 3:n uudelleenbrändäysten takia paketti levisi käsiin.

Usb 3.1 sai ensin uuden nimen usb 3.1 gen 2 mutta on nykyään usb 3.2. gen 2. Usb 3.2 on nykyään usb 3.2 gen 2 × 2, ja niin edelleen.

Myös oikean hdmi-, displayport- ja thunderbolt-piuhan valitseminen on tärkeää, jotta saat hyödynnettyä laitteidesi ominaisuudet kokonaan. Liian vanhalla piuhalla tiedonsiirtonopeus ei vain riitä.

Uusi hdmi 2.1 on alkanut yleistyä televisioissa ja seuraavien vuosien aikana sen käyttö varmasti lisääntyy.