PlayerUnknown’s Battlegrounds eli PUBG on videopeli, joka synnytti uudenlaisen genren. Kymmeniä pelaajia pudotetaan kookkaalle kentälle, jossa taistellaan viimeiseen henkiinjääneeseen asti. Alati supistuva turvallinen alue pitää huolta siitä, että pelaajat saadaan paimennettua toistensa kimppuun.

PUBG synnytti kasan jäljittelijöitä, joista suosituimpia ovat Fortnite ja Apex Legends. Etenkin Fortnite otettiin vastaan niin avosylin, että PUBG alkoi välittömästi kärsiä massiivisesta pelaajakadosta. Kuningas joutui luopumaan tittelistään, ja vaikka PUBGillakin riittää edelleen pelaajia, sitä laajalti pidetään kuolevana pelinä.

Huhut kuolemasta ovat kuitenkin suuresti liioiteltuja, sillä kuningas vain vaihtoi alustaa.

DoT Esports kertoo, että PUBG Mobile on rikkonut miljardin latauskerran rajapyykin. Kolmen vuoden elinkaarensa aikana peli on vetänyt massoittain pelaajia puoleensa jatkuvalla virralla uutta sisältöä, kuten pelitiloja ja karttoja.

PUBG Mobilen menestyksen rohkaisemana PUBG Mobilesta vastaava pelistudio Krafton on kertonut kehittävänsä pelille jatko-osaa. PUBG: New State sijoittuu vuoteen 2051, ja sisältää runsaasti futuristisia aseita ja ajoneuvoja. New State julkaistaan myöhemmin tänä vuonna Androidille ja iOS:lle.