Spotify ei ole missään vaiheessa onnistunut hinaamaan toimintaansa kannattavaksi. Sen suuria omistajia ovat johtavat levy-yhtiöt, jotka ovat nyt myyneet osakkeitaan.

Recode kirjoittaa, että kaksi musiikkijättiä on supistanut merkittävästi omistustaan Spotifysta. Viime viikolla Sony kertoi myyneensä noin puolet Spotify-osakkeistaan. Se sai niistä noin 750 miljoonaa dollaria.

Tällä viikolla samoista puuhista kertoi Warner Music Group. Se sanoo myyneensä 75 prosenttia osakkeistaan noin 400 miljoonan dollarin hintaan.

Warnerin toimitusjohtaja Steve Cooper vakuuttaa, ettei Spotify-omistuksen supistaminen merkitse sitä, että usko palveluun olisi horjumassa. Warner ei katso, että musiikkipalveluin omistaminen kuuluisi sen ydinliiketoimintaan.

”Olemme erittäin optimistisia sen suhteen, että tilattavat suoratoistopalvelut kasvavat. Uskomme, että Spotifylla on yhä tärkeä rooli tässä kehityksessä”, Cooper sanoo.

Spotify listautui pörssiin huhtikuussa, jolloin sen arvoksi noteerattiin 30 miljardia dollaria. Sen jälkeen yhtiö kertoi alkuvuoden liiketoimintansa luvut, minkä seurauksena arvosta hupeni 10 prosenttia.

Isojen levy-yhtiöiden merkittävä omistusosuus on ollut tärkeä Spotifylle kahdellakin tavalla. Neuvottelut lisenssiehdoista ovat todennäköisesti olleet kivuttomampia, kun tärkeimpinä neuvottelukumppaneina ovat olleet suuromistajat.

Levy-yhtiöt eivät myöskään todennäköisesti ole suhtautuneet niin raskaasti Spotifyn tappiollisuuteen, koska ne ovat saaneet siltä kuitenkin lisenssimaksuja. Vailla merkitystä ei ole sekään, että niiden kustantama musiikki saa Spotifyn kautta laajan yleisön.

Spotifyn ja levy-yhtiöiden sukset ovat välillä olleet vaarassa mennä ristiin, kun on vedetty rajaa sen suhteen, mitä ilmaiskäyttäjille tarjotaan. Levy-yhtiöt toivoisivat mahdollisimman monen käyttäjän maksavan kuukausimaksuja, jotta niiden tuottama musiikki ei kärsisi inflaatiota. Spotifylle puolestaan välillä näyttää olevan tärkeämpää silkka käyttäjämäärien kasvattaminen.

Lähde: Tivi