Ruotsalainen sähköpotkulautayritys Voi Technology kertoo keränneensä 85 miljoonan dollarin rahoituksen uusilta ja aiemmilta sijoittajiltaan. Rahoituksen avulla yritys jatkaa mikroliikennealan kehittämistä ja laajentaa toimintaansa uusiin kaupunkeihin.

”Viimeisen vuoden aikana Voin sähköpotkulaudoilla on ollut valtava kysyntä ympäri Eurooppaa, mutta niiden istuttaminen eurooppalaiseen katukuvaan vaatii muutakin kuin kaupunkien täyttämisen tuhansilla skuuteilla. Kehitämme pitkän aikavälin liiketoimintaa, joka tuo ihmisille uuden, puhtaan, nopean, kätevän ja hauskan tavan liikkua kaupungeissa”, Voin toimitusjohtaja ja perustaja Fredrik Hjelm sanoo tiedotteessa.

Pääoma mahdollistaa yrityksen tiedotteen mukaan myös suuremmat investoinnit teknologia-alustan ja uuden sukupolven kulkupelien tutkimukseen ja tuotekehitykseen. Investoinnit auttavat parantamaan yrityksen mukaan esimerkiksi kaluston käyttöastetta ja kestävyyttä.

Rahoitus nopeuttaa tiedotteen mukaan Voin tuoteportfolion laajentamista ja vahvistaa näin sen liiketoimintoja ja asemaa mikroliikenteen palveluntarjoajana Euroopassa.

Voi on kerännyt yhteensä 135 miljoonan dollarin rahoituksen Series B -rahoituskierroksella, jonka pääsijoittaja oli Vostok News Ventures. Muita sijoittajia olivat muun muassa Balderton Capital, Creandum, Project A, JME Ventures, Raine Ventures, Kreos Capital, Inbox Capital, Rider Global ja Black Ice Capital. Rahoituskierroksen talousneuvojana ja sijoitusasiamiehenä toimi Goldman Sachs International.