Verkkolehti Register kertoo, että Aaron Sadler oli aiemmin päästänyt .net-päätteisen verkko-osoitteen erääntymään ja joku muu oli rekisteröinyt sen käyttöönsä. Kun tämäkin käyttäjä päästi osoitteen erääntymään, alkuperäinen omistaja osti sen viime vuonna uudelleen itselleen.

Sadler huomasi, että toinen verkkotunnuksen omistaja oli tehnyt PayPal-tunnuksen kyseiseen verkko-osoitteeseen liittyvällä sähköpostitilillään. Vaikka hän ei enää päässyt sähköpostitilille, ei se estänyt häntä jatkamasta PayPal-tunnuksen käyttöä sähköpostiosoitetta muuttamatta.

Tilanne oli sellainen, että Sadler sai sähköpostilla vieraan ihmisen PayPal-tunnuksen salasanan resetointiviestejä, kuukausittaisia kuitteja ostoksista ja muita yksityisiä sähköposteja maksupalvelusta. Hän yritti kertoa asiasta PayPalille, jotta nämä ottaisivat yhteyttä asiakkaaseensa sähköpostitilin vaihtamisesta.

PayPalin edustaja väitti ensin, että nämä ovat tietojenkalasteluviestejä. Sadler kuitenkin todisti voivansa muuttaa PayPal-tilin salasanan onnistuneesti viestien avulla.

Sadler yritti etsiä tunnuksen omistajaa muun muassa Googlen ja Facebookin avulla, että tili saataisiin palautettua sen oikealle omistajalle.

”Haluan vain, että tilin omistaja turvaa tilinsä. En voi uskoa, että PayPal sallii tämän tilanteen jatkua vuoden verran lukitsematta tiliä tai edes ottamatta ongelmasta yhteyttä tilin omistajaan”, Sadler ällistelee Registerille.

Asia ratkesi muutamassa tunnissa uutisen julkaisemisen jälkeen. Register kertoo, että omistaja löytyi, mutta PayPal ei vieläkään ole osoittanut ymmärrystä tai kiinnostusta asiaan.