Microsoft yllätti monet ilmoittamalla luopuvansa oman EdgeHTML-selainmoottorin kehityksestä ja korvaavansa sen Googlen Chrome-selaimesta tutulla Chromiumilla. Monet kokivat Microsoftin antautuneen Chromen ylivoiman edessä.

Chromium-projektille Microsoftin mielenmuutos on varmasti mieluinen, sillä Redmondin jätti aikoo myös osallistua avoimen lähdekoodin projektin jatkokehitykseen.

Chromium-pohjainen Edge saattaa kuitenkin erota melkoisesti esimerkiksi Chromesta. Selaimen ulkonäkö ja käyttöliittymä pysyvät todennäköisesti entisellään, vain sisuskalut vaihdetaan, WindowsLatest kirjoittaa.

Samalla selaimen testaaminen tehdään todella helpoksi. Microsoft aikoo tarjota Chromium-Edgeä erillisenä latauksena. Testaamista varten ei siis tarvitse liittyä erikseen Windows Insider -testiohjelmaan.

Microsoft ei ole vielä valmis ilmoittamaan testiversion julkaisun tarkkaa ajankohtaa, mutta yhtiöltä luvataan sen olevan ”niin pian kuin mahdollista”. Myöskään ”valmiin” version julkaisuajankohdasta ei toistaiseksi ole tarkkaa tietoa, mutta aivan lähiaikoina sitä tuskin on lupa odottaa, WindowsLatest huomauttaa.