Uusien Apple-puhelinten hinnat saavat helposti haukkomaan henkeä, vaikka tällä kertaa ne ovat varsin hyvin linjassa viime vuonna tiskiin lyötyjen kanssa. Eivätpä puhelimet mullistavasti edeltäjistään eroa muutenkaan.

Hintavertailupalvelu Hintaopas kertoo, että uusin puhelinmalli ei yleensä mediahuomiosta huolimatta ole yleensä suosituin. Syynä tähän on se, että valmistajat yleensä pudottavat vanhempien yhä myynnissä olevien mallien hintaa reilusti, jopa yli 20 prosentilla.

Hintaopas on seurannut viime vuosina julkaistujen iPhone-mallien hintakehitystä julkaisua seuraavien kuukausien aikana. Esimerkiksi vuonna 2018 julkaistun iPhone XS:n lähtöhinta oli 1179 euroa. Edullisimmillaan sen sai kuuden kuukauden odotuksen jälkeen 1083,74 euron hinnalla ja vuoden päästä julkaisusta 904,10 euron hintaan, eli 23 prosenttia lähtöhintaa edullisemmin.

Samanlaista kehitys on ollut muidenkin Apple-puhelinten osalta: iPhone X:n hinta putosi vuodessa 15 prosenttia, iPhone 8:n hinta 19 prosenttia ja iPhone 7 -mallin hinta puolestaan 17 prosenttia.

Säästäväinen siis suuntaa katseensa vanhempiin malleihin eikä haikaile uutuuden perään. Tämä on näkynyt selvästi siinä, mitä puhelimia Hintaoppaan käyttäjät palvelusta hakevat. Vuoden-parin takaiset mallit hakkaavat hakujen määrässä selvästi uusimmat.

”Moni myös lykkää uuden puhelimen hankintaa, kunnes hinta tulee alaspäin”, Hintaoppaan maajohtaja Liisa Matinvesi-Bassett sanoo tiedotteessa.

Lähde: Tivi