Nyt näyttäisi siltä, että kaikki puhelimesta kiinnostuneet eivät saa Suomessakaan laitetta käsiinsä vielä viikkoon, jos ennakkotilausta ei ole tehnyt. Nokia 9 Pureview -puhelimen myynti ja toimitukset alkoivat torstaina. Laitteen hinta on 599 euroa.

Iltalehti tavoitti keskiviikkona HMD Globalin liiketoimintajohtaja Ossi Korpelan kommentoimaan uuden Nokia 9:n myynnin aloitusta.

”Toimitukset lähtevät luvatusti huomenna käyntiin. Meille tuli suuri määrä ennakkotilauksia, mikä yllätti meidätkin”, Korpela kertoi keskiviikkona.

Korpelan mukaan Nokia 9:n ennakkotilanneet pääsevät käsiksi puhelimeen alusta lähtien, mutta tällä hetkellä näyttää siltä, että liikkeistä niitä on todella vaikea löytää ainakaan viikkoon.

”Ensimmäiset puhelinerät menevät ennakkotilauksien purkamiseen. Meille ennakkomyynnissä on pääjuttu se, että sen avulla kuluttaja saa varattua puhelimen itselleen ensimmäisten joukossa. Haluamme pitää tästä kiinni. Tämän viikon puolella voi jotain yksittäisiä kappaleita löytyä liikkeistä.”

”Viikon loppupuolella on tulossa uusi erä. Uskon, että ensi viikon loppupuolella puhelinta alkaa jo olla liikkeissä, kunhan rekat vain saapuvat perille. Kyse on noin viikon ajasta, minkä tarvitsemme lisää, jotta myymäläsaatavuus saadaan kohdilleen”, Korpela sanoo.