Windows 10 Cloud -version laitevaatimukset ovat vuotaneet julki.

Uusi Windows 10 Cloud on Microsoftin vastaus Googlen Chromebookeille. Käyttöjärjestelmän käyttö edellyttää tietokonetta, josta löytyy neliydinsuoritin (Intel Celeron tai parempi), neljä gigatavua ram-muistia sekä 32 gigatavua tallennustilaa.

Jos käytössä on Windows 10 Cloudin 64-bittinen versio, täytyy tallennustilaa löytyä kuitenkin 64 gigatavua, Softpedia kirjoittaa.

Kyseessä on käyttöjärjestelmän suositellut minimivaatimukset, joten ei ole haitaksi, vaikka pellin alta löytyisi enemmänkin jerkkua. Microsoftin tavoitteena on, että Windows 10 Cloud -tietokonetta voitaisiin käyttää yhdellä latauksella vähintään yhtä kauan kuin Chromebookia. Käytännössä siis koko päivän tai ainakin vähintään yli kymmenen tuntia.

Windows 10 Cloudin käyttö ei edellytä kosketusnäyttöä tai -kynää, vaan kyseessä on valinnainen ominaisuus. Käyttöjärjestelmässä käytetyt sovellukset ovat kuitenkin nykytiedon valossa tarkoitus ladata vain Windows-sovelluskaupan kautta.

Tarkempia tietoja Windows 10 Cloudista on luvassa 2. toukokuuta järjestettävässä lehdistötilaisuudessa. Uudella Windows 10 -versiolla varustettuja laitteita odotetaan myyntiin myöhemmin tänä vuonna.