Asiaa on selvittänyt Counterpointresearch. Tutkimuslaitoksen mukaan vuoden 2018 kolmannen neljänneksen jälkeen myydyistä Nokia-puhelimista peräti 96 prosenttia on päivitetty Android Pie -aikaan, tai ainakin niihin on saatavilla Android Pie -versio.

Lähes yhtä hyvin asia on Samsungilla, jonka puhelimista 89 prosenttia on Pie-päivitettävissä. Yli 80 prosentin lukemaan pääsevät myös kiinalaiset Xiaomi ja Huawei. Sen jälkeen tuloksissa onkin radikaali pudotus, esimerkiksi Lenovon puhelimissa Pie pyörii vain 43 prosentissa, LG:llä ainoastaan 16 prosentissa.

Samalla tutkittiin myös, kuinka nopeasti uusi Android-päivitys eri malleille julkaistaan. Lippulaivoistaan lähes jokainen valmistaja pitää hyvää huolta, mutta edullisimpien laitteiden suhteen päivitystahti ei välttämättä ole kovin kiivasta. Nokia-puhelimet erottuvat jälleen selvästi, HMD Global julkaisee joka hintaryhmässä päivitykset ennätysajassa muihin verrattuna. Mikäli päivityksiä ylipäänsä tulee, tulevat ne suhteellisen nopeasti myös Xiaomin ja Lenovon puhelimiin.

Puhelinten käyttöikä on nykyisin venähtänyt jopa 30 kuukauteen, joten päivityksille olisi toden teolla tarvetta.

Lähde: Tivi