819 euron hintainen HTC 5G Hub toimii sekä koti- että toimistokäytössä reitittimenä. Vaikka 5g-verkot ovat hyvin rajatusti saatavilla tällä hetkellä, toimii HTC:n uutuus myös 4g-verkoissa.

”HTC 5G Hub kasvattaa luontevasti 5G-laitteidemme tarjontaa. Haluamme tarjota asiakkaillemme parhaat mahdolliset laitteet, joilla pääsee nauttimaan 5G:n hyödyistä”, kertoo Elisan liiketoimintajohtaja Ville Valkama.

HTC 5G Hub ei ole aivan perinteinen reititin, vaan siinä suurehko näyttö, joka tarjoaa monenlaista informaatiota käyttäjälle.

Tällä hetkellä Elisan 5g-verkko toimii rajatuilla alueilla Tampereen, Jyväskylän, Turun ja Helsingin keskustoissa.

HTC 5G Hubin lisäksi Elisalla on myynnissä Huawein 5G CPE Pro -reititin sekä OnePlus 7 Pro 5G, ZTE Axon 10 Pro 5G ja Huawei Mate 20 X 5G -puhelimet. Nokia FastMile -5g-reititin on tulossa myyntiin myöhemmin.

Mikrobitti on testannut Elisan 5g:tä ja muun muassa OnePlus 7 Pro 5G:tä. Tällä hetkellä 5g-laitteen hankinta ei liene järkevin päätös, sillä sekä laitteista että liittymistä saa maksaa suuret summat. Ensimmäisen aallon 5g-verkot eivät myöskään tuota sellaisia nopeuksia, jotka löisivät 4g-verkot ylivoimaisesti.