Verkkoyhteystoimittaja Comcast kehittää terveydentilaa seuraavaa laitetta, uutisoi CNBC.

Laite seuraa muun muassa vessakäyntien määrää ja sängyssä vietettyä aikaa. Sen tarkoituksena on huomata, jos näillä elämän osa-alueilla tapahtuu merkittäviä muutoksia. Asiasta kertoo muutama nimettömänä pysyttelevä Comcastin työntekijä.

Terveyslaitteella ei pysty ohjaamaan kodin toimintoja kuten muilla kotiavustajilla. Sillä tulee kuitenkin olemaan Amazonin ääniapuohjelma Alexan kaltainen oma persoona. Se pystyy myös soittamaan hätäkeskukseen, jos käyttäjälle sattuu onnettomuus.

Laite on suunniteltu etenkin kotona asuville vanhuksille ja ihmisille, joilla on pysyvä vamma tai sairaus.

Comcast kehittää samalla kaatumisen havaitsevia työkaluja. Kaatumiset ovat usein syy senioreiden pitkäaikaiseen sairaalahoitoon.

Laitteet ovat vielä kehityksen alla, mutta tarkoitus on ilmeisesti testata pilottia tämän vuoden aikana. Laitteiden arvellaan tulevan myyntiin ensi vuoden aikana.

Comcastin terveyslaite hyödyntää ambient-valosensoria käyttäjän liikkeiden havaitsemiseen. Samaa sensoria käytetään muun muassa älypuhelimissa ja lcd-televisioissa, joissa se tunnistaa valon määrän ja säätää näytön kirkkauden sen mukaan.

Lähde: Tivi