Canalys on julkistanut tilastoja vuoden 2020 viimeiseltä neljännekseltä. Chromebook-koneiden kasvanut suosio tuskin yllättää ketään, mutta nyt asiasta on saatu tiukkaa numerotietoa, Engadget kertoo.

Kokonaisuutena Chromebook-koneita meni kaupaksi noin tuplaten edellisvuoteen verrattuna. Vuoden 2019 aikana kaupoista kannettiin ulos 14,7 miljoonaa Chromebookia, viime vuonna 30,7 miljoonaa. Kasvuluvut ovat paikoin todella hurjia. Samsung nelinkertaisti Chromebook-myyntinsä koko vuoden ajalla. Tahti kiihtyi vielä loppuvuodesta, Lenovon myynnin kasvu oli vuoden viimeisellä neljännekselle typerryttävät 1776 prosenttia.

Hurjan kasvun takana on erityisesti koulujen siirtyminen etäopetukseen. Oppilaat tarvitsevat opetuksen seuraamiseen ja tehtävien tekemiseen omaa tietokonetta, ja Chromebookit ovat paitsi edullisia myös helppoja ylläpitää. Samaan ratkaisuun on päädytty myös joissakin etätöihin siirtyneissä yrityksissä.

Enemmänkin viihdekäyttöön tarkoitetuissa tableteissa nähtiin myös kasvua, joka tosin Chromebookeihin verrattuna jäi kovin vaatimattomaksi. Vuoden aikana tablettimarkkina kasvoi 28 prosenttia.