Sähköistyvä autoala käy läpi historiansa suurinta murrosta. Autot ovat muuttumassa ohjelmistoiksi, jotka alkavat keskustella myös muiden autojen, ympäristön ja pilvipalveluiden kanssa.

Vuosikymmenten ajan auto tarkoitti sylintereitä, mäntiä ja vauhtipyöriä, mutta nykyautojen tärkeimmät osat ovat piilastuja sekä nollia ja ykkösiä.

Mikrobitin laaja ilmiöjuttu kertoo, kuinka ATK tunkeutui autoihin ja mitä kaikkea ohjelmistot nykyään autoissa saavat aikaan.

Tietokoneen sijasta lähin vertailukohta on oikeastaan älypuhelin. Helppokäyttöiset, ladattavat sovellukset mullistivat puhelimen funktion elämässämme.

Nyt samat älypuhelinvalmistajat ulottavat kokemuksen myös autoihin. Googlen Android Auton saa asennettua autoon Mikrobitin ohjeilla.

Olemme kokeilleet myös muun muassa CarDonglen kaltaisia apuvälineitä.

Apple puolestaan tarjoaa autoihin Apple CarPlay -autokäyttöliittymän, joka oli testissä kesäkuussa 2021.

Mikäli mielit päästä kiinni kunnon dataan, voit perehtyä myös OBD-väylään ja sen tarjoamiin mittausmahdollisuuksiin. Olemme esitelleet OBD-väylän saloja useammassakin jutussa: tässä ohjeet datan OBD-lukemiseen, toisessa jutussa taas esittelimme 4 erilaista OBD-sovellusta.