Apple tuo iPhone 11 -sarjan puhelimiin päivityksen, joka kalibroi laitteen akun uuteen uskoon, The Verge uutisoi. Muutos on mukana iOS 14.5 -päivityksessä seuraavilla puhelimilla: iPhone 11, iPhone 11 Pro ja iPhone 11 Pro Max.

Osa iPhone 11 -käyttäjistä on jo aikaisemmin ilmoittanut törmänneensä ongelmiin akkukeston ja suorituskyvyn kanssa.

”Tämä [päivitys] korjaa joillekin käyttäjille ilmoitetut epätarkat arviot akun kunnosta. Tämän vian oireet ilmenevät odottamattomana akun tyhjentymisenä tai joissakin harvoissa tapauksissa huipputehovalmiuden heikentymisenä. Tämä epätarkka ilmoitus akun kunnosta ei vastaa akun todellista kuntoa”, Applen tukisivustolla kerrotaan.

Päivityksen jälkeen käyttöjärjestelmä arvioi laitteen akun kunnon sekä huipputehovalmiuden. Ilmoitus muutoksesta on nähtävissä asetuksissa kohdassa ”akun kunto”. Prosessissa voi Applen mukaan kestää jopa useampi viikko.

Kalibroinnin epäonnistuessa Apple lupaa vaihtaa laitteen akun ilmaiseksi.

Teknologiajätti on muuttanut tiedottamistaan vastaavista muutoksista huomattavasti aikaisempaa avoimemmaksi. Aikaisemmin yhtiö oli kovan kritiikin kohteena, kun se päätyi kaikessa hiljaisuudessa kuristamaan vanhojen iPhone-puhelinten tehoja.

Uusin iOS 14.5 -päivitys on vielä beetavaiheessa, mutta se saapunee viralliseen levikkiin lähitulevaisuudessa.