Apple julkisti kesäkuun alussa uuden iPad Pro -tabletin. Nyt laitteesta on saatavilla ensimmäisiä arvioita. The Verge kiittelee laitteen teknisiä ominaisuuksia, mutta pitää sitä tulevaisuuden laitteena, jota ei välttämättä kannata ostaa ainakaan vielä.

Suurin syy on hinta. 10,5 tuuman laitteen hinta alkaa Suomessa 749 eurosta, 12,9 tuuman malli peräti 919 eurosta. Lisävarusteineen hinta kipuaa Suomessa helposti yli 1000 euroa.

IPad Pro on markkinoiden tehokkaimpia tabletteja ja suunnattu ammattilaiskäyttöön. The Vergen Dieter Bohnin mukaan ostajan tulee kuitenkin pohtia tarkkaan, kannattaako sen ostaminen. Hänen mukaansa vaihtoehtoja on kaksi: näin hintavan laitteen tulee olla käyttäjän pääasiallinen kone tai sitten ostajalla tulee olla vain rutkasti ylimääräistä rahaa.

”IPad Pro on laite, jossa ei ole tingitty kustannuksista”.

Tabletin ominaisuuksista ostopäätös ei ole kiinni. Bohn kuvailee näyttöä hämmästyttävän hyväksi, jopa liiallisen hyväksi. Uusi suoritin, A10X Fusion, kilpailee joidenkin Intelin läppärisirujen kanssa. Akkukestoa kutsutaan ”todella hyväksi”.

IPad Pro on The Vergen mukaan suunnattu ennen kaikkea uuden iOS 11:n vaatimuksia varten. Kannattaakin katsoa, mitä uusi alustaversio ja sen uudet ominaisuudet käytännössä tarkoittavat ja tehdä ostopäätös sen mukaan.