Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on vahvistanut lain, joka kieltää venäläisen tietoturvayhtiön Kaspersky Labin tuotteiden käyttämisen maan hallinnossa, uutistoimisto Reuters kertoo. Amerikkalaiset ovat jo kuukausia syytäneet Kasperskya liian läheisesti ja epäsopivasta yhteistyöstä Venäjän hallinnon kanssa.

Uusi laki vahvistaa jo syyskuussa annetun määräyksen, jossa Trumpin hallinto kehotti kaikkia valtion virastoja poistamaan järjestelmistään Kasperskyn tuotteet.

”Kasperskya vastaan on olemassa vahvat todisteet ja tapaus on huolestuttava. Lakia on odotettu jo pitkään”, kommentoi Demokraattisen puolueen senaattori Jeanne Shaheen.

Kaspesky on kiistänyt Yhdysvaltain väitteet. Yhtiön mukaan sillä ei ole mitään tekemistä Venäjän hallinnon kanssa eikä se ole auttanut Venäjän hallitusta vakoilussa. Epäilyksiä hälventääkseen Kaspersky on luvannut jakaa ohjelmistojensa lähdekoodin kolmannelle osapuolelle tarkastettavaksi.

Myös Iso-Britannian kyberturvaviranomaiset ovat varoittaneet Kasperskyn tuotteiden käytön olevan riski valtionsalaisuuksien kannalta.

Lähde: Tivi