Microsoft pyrkii houkuttelemaan kehittäjiä Windows 10:n käyttäjiksi tarjoamalla ominaisuuksia, joita ei ole tarjolla muualla. Eräs tällainen kehittäjiä silmällä pitäen kehitetty ominaisuus on Windows Subsystem for Linux, joka mahdollistaa bash-komentotulkin käytön ilman tarvetta virtualisoinnille.

Niin ikään Windows-sovelluskaupan sisältö on hiljalleen täydentynyt eri valmistajien Linux-jakelupaketeilla. Tarjolla on jo muun muassa Ubuntu. Aiemmin saatavilla oli myös Arch Linux, mutta se on sittemmin poistettu tai poistunut sovelluskaupan valikoimista.

Nyt tarjolle on tullut yrityskäyttäjille suunnattu SUSE Linux Enterprise Server 15. Uuden version ominaisuuksissa mainitaan muun muassa mahdollisuus ajaa käyttöjärjestelmää Windowsissa ilman virtualisointia. Lisäksi tarjolla on zypper-paketinhallintatyökalu uusien pakettien asennusta varten.

Windows Subsystem for Linux -ominaisuudesta on tuloillaan kakkosversio, joka tarjoaa muun muassa tehokkaampaa levynkäyttöä sekä oikean Linux-ytimen. WSL 2 on tällä hetkellä Windows Insider -beetatestaajien kokeiltavana.

SUSE Linux Enterprise 15 SP1 on ladattavissa täältä. Ohjeet Windows Subsystem for Linux -ominaisuuden aktivointiin löydät puolestaan täältä.