Ubuntun pitkäaikaisesti tuettuun versioon 18.04 LTS perustuva Linux Mint 19.2 ”Tina” on ilmestyessään Mintun 30. versio. Suurempia juhlia tuskin on luvassa, mutta käyttäjille on jälleen tarjolla näppärä työpöytäympäristö sekä uusia ominaisuuksia.

Cinnamon-työpöytäympäristö ja Muffin-ikkunanhallintajärjestelmä on laitettu laihdutuskuurille, minkä pitäisi näkyä käyttäjille sukkelampana suorituskykynä sekä yleisesti sulavampana käyttökokemuksena.

Muita uusia ominaisuuksia ovat muun muassa mahdollisuus erottaa paremmin perinteiset deb-sovellukset flatpak-pakatuista sovelluksista käynnistysvalikossa. Lisäksi Nemo-tiedostoselaimen käyttäjille on tarjolla mahdollisuus kiinnittää useimmin käytettyjä tiedostoja ja kansioita helposti saataville.

Muutoksia on kokenut myös asennusvelho, jonka avulla Mintiin voidaan asentaa uudempia Linux-kernelversioita.

Linux Mint 19.2:n julkaisu lienee luvassa elokuussa. Tietoturvakorjauksia tipahtelee saataville aina vuoteen 2023 saakka. Beetaversion lataavat päivitetään automaattisesti ”lopullisen” version käyttäjiksi. Tämä onnistuu asentamalla kaikki matkan varrella tarjolle tulevat ohjelmistopäivitykset.