Yksityisyydestään tarkoille Linux-käyttäjille on tarjolla useita erilaisia älypuhelimia. Vaihtoehtoja löytyy niin Ubuntulla, KDE:llä kuin Gnomellakin varustettuna. Tuorein lisäys sarjaan on PinePhone KDE Community Edition, joka käyttää kaunista Plasma Shell -käyttöliittymää.

PinePhone on aiemmin ollut saatavilla muun muassa Manjarolla varustettuna. Halpa Linux-puhelin saattaa vaikuttaa hyvältä sijoitukselta, mutta toistaiseksi laitteet eivät ole vielä täysin valmiita jokapäiväiseen käyttöön.

PinePhone KDE Community Edition tarjoaa paljon sovelluksia jokaiseen makuun. Tekniset ominaisuudet ovat kuitenkin korkeintaan hyvin keskivertoa tasoa, mikä onneksi näkyy myös noin 200 dollarin hintalappuna.

Puhelin on varustettu neliytimisellä AllWinner A64 -suorittimella sekä Mali 400 MP2 -grafiikkapiirillä. Ram-muistia laitteessa on kolme gigatavua ja tallennustilaa 32 gigaa. 5,95 tuuman näytön tarkkuus on 1440×720 kuvapikseliä. Laitteesta löytyy myös fyysiset tappokytkimet muun muassa mikrofonille ja kameralle.

PinePhone KDE Community Edition -älypuhelimia on saatavilla vain rajoitetun ajan. Tarjolla on myös halvempi noin 150 dollaria kustantava malli, jossa ram-muistia on kaksi gigatavua.