Romanialainen teknologiayhtiö Tremend on julkaissut alustan, joka mahdollistaa etäkokeita tekevien opiskelijoiden valvomisen ja estää huijaamisen. Ratkaisu on nimeltään observED, ja se käyttää tekoäly-pohjaista kirjoitustyyliin perustuvaa tunnistusta, kertoo Romania Insider. Teknologiaa on ollut valmistamassa Romanialainen startup TypingDNA, joka tarjoaa innovatiivista kirjoitukseen perustuvaa tunnistusta.

Tremendin mukaan observED sovellus on digitaalinen työkalu, joka korvaa Moodleen liitettynä kirjoitetun kokeen valvojan. Moodle on yksi suosituimmista opetuskäyttöön tarkoitetuista palveluista ja sillä on yli 100 miljoonaa käyttäjää ympäri maailmaa.

ObservED sovelluksessa on sisäänrakennettuna korkean tason teknologioita, joilla tunnistetaan käyttäjän henkilöllisyys. Tunnistuksessa skannataan käyttäjän henkilökortti laitteen kameralla. Sovellus analysoi käyttäjän näppäimistön käyttöä ja analysoi siitä saadut tiedot tekoälyn avulla, joka luo käyttäjälle kirjoitukseen perustuvan biometrisen profiilin.

Ohjelmistopuolta hoitanut Tremend luo täyden analyysin käyttäjän selaushistoriasta varmistaakseen, että muita nettisivustoja ei käytetä kokeen aikana. Sovellus käyttää myös tietyin väliajoin laitteen kameraa ottaakseen kuvia, joilla yritetään estää huijaaminen jonkun toisen henkilön avulla. Jos ohjelma havaitsee epäilyttävää käytöstä, se lähettää viestin kokeen valvojalle.

Tremend lupaa, että observED on yhtä turvallinen kuin kasvokkain tehty koe ja väittää, että ihminen ei voi huijata sovellusta.