Snapdragon 700 -sarja on tarkoitettu keskihintaisiin puhelimiin selvästi edullisempien luurien 600-sarjan ja lippulaivamalleihin tarkoitetun 800-sarjan väliin.

9to5Googlen mukaan 700-sarja sisältää 800-sarjasta tutut suorituskykyiset Kryo-ytimet sekä selvästi 600-sarjalaisia paremman dsp-piirin (digital signal processor), joka mahdollistaa esimerkiksi paremmat tekoälyominaisuudet ja monipuolisemmat kameraominaisuudet.

Qualcommin mukaan Snapdragon 712 on 10 prosenttia suorituskykyisempi kuin sen edeltäjä, mistä on kiittäminen sen hieman suurempaa Kryo-ytimien kellotaajuutta. Grafiikkapiirinä on edelleen sama Adreno 616.

Suorituskykyä merkittävämpiä parannuksia ovat kuitenkin tuki QuickCharge 4.0+ -tekniikalle, joka tuo entistä nopeamman pikalatauksen myös edullisempiin puhelimiin. Toinen mukava uudistus on langattomien nappikuulokkeiden akkukestoa parantava TrueWireless Stereo Plus -tuki sekä Brodacast Audio, joka mahdollistaa äänen toiston useisiin bluetooth-laitteisiin yhdestä lähteestä. Nämä ovat aiemmin olleet Snapdragon 800 -sarjan ominaisuuksia.

Snapdragon 712 on ilmestynee keskihintaisiin älypuhelimiin tämän kevään aikana. Potentiaalinen paikka julkistuksille on helmikuun lopussa järjestettävät Mobile World Congress -messut.

Lähde: Tivi