Suomalais-venäläinen peliyhtiö Panzerdog Oy kertoi tiistaina saaneensa 800 000 euroa siemenrahaa venäläiseltä Mail.Ru Games Venturesilta.

”Tämä historiallinen juttu”, sanoo Panzerdogin varhainen sijoittaja, Pekka Viljakainen, joka on peliyhtiössä sijoittajana tasaosuuksin Mail.Ru:n kanssa.

Historiallisuutta teknologiamiljonääri Viljakainen perustelee muun muassa sillä, millainen toimija Mail.Ru ja sen sijoitusyhtiö Mail.Ru Games Ventures ovat.

”Mail.Ru on Venäjän digitaalisen maailman Facebook. Siihen kuuluu muun muassa V-kontakte.”

Vielä kiinnostavampia ovat pörssilistatun Mail.Ru:n taustavoimat. Mail.Ru:n suurin omistaja on Ališer Usmanov, joka on Forbesin listauksessa Venäjän 5. rikkain mies reilun 15 miljardin dollarin omaisuudella. Mail.Ru:n äänivallasta suurimman osan osti tänä vuonna mobiilioperaattori Megafon, jonka suurin omistaja Usmanov myös on.

Erittäin kiinnostava on myös Mail.Ru:n toinen suuri taustavoima. Yhtiöstä omistaa reilut 7 prosenttia kiinalainen Tencent, joka on myös Supercellin suurin omistaja.

”Siinä on todella isot paukut takana… Nyt on tehty enkelisijoitukset, mutta samalla on sovittu yhteistyö useaksi vuodeksi eteenpäin. Siihen kuuluu pelien markkinointi Mail.Ru:n 140 miljoonalle asiakkaalle.”, Viljakainen sanoo.

Itse kaupan kohde on paljon taustavoimia pienempi yritys. Panzerdog syntyi, kun Viljakainen yhdisti kaksi toisilleen ennestään tuntematonta pelintekijätiimiä. Toinen toimi Tomskissa, Siperiassa ja toinen Kaliningradissa. Yhtiön pääkonttori on kuitenkin Suomessa.

Viljakaisen mukaan tuotejulkistus tehdään Slushissa.

Lähde: Talouselämä