Microsoftin Windows 10 -käyttäjille julkaisema kumulatiivinen päivitys KB3194798 aiheuttaa kahdenlaisia ongelmia.

Monet käyttäjät ovat valittaneet, että päivitys kieltäytyy asentumasta heidän tietokoneilleen. Ongelman laajuudesta ei kuitenkaan ole tarkkaa tietoa, eikä Microsoft ole toistaiseksi vahvistanut päivitysongelman olemassaoloa. Kyseessä ei kuitenkaan olisi ensimmäinen kerta, kun Windows 10 -päivitys aiheuttaisi erilaisia ongelmia.

Toinen päivityksen bugeista koskee Windowsin siivoamiseen käytettävää Disk Cleanup -työkalua (Levyn uudelleenjärjestäminen). Kyseisellä apuohjelmalla voidaan poistaa Windows-päivitysten ja muiden sovellusten jättämiä väliaikaistiedostoja vapauttaen näin kiintolevytilaa muuhun käyttöön.

Mielenkiintoiseksi asian tekee tällä kertaa se, että KB3194798-päivityksen asennuksen jälkeen Windows 10 ilmoittaa joillain käyttäjillä, että päivitysten jälkien siivoaminen vapauttaisi levytilaa muhkeat 3,9 teratavua. Yksi teratavu on tuhat gigatavua.

Bugin korjaaminen on tuskin Microsoftin prioriteettilistalla, sillä käyttäjäraporttien mukaan Disk Cleanup -työkalu toimii muuten normaalisti, se vain esittää vapautuvan levytilan määrän päin seiniä, Softpedia kirjoittaa. Yhtiön sen sijaan kannattaakin panostaa muiden päivitysongelmien siivoamiseen pois päiväjärjestyksestä.