Microsoft on julkaissut paikkaukset palveluissaan havaittuihin haavoittuvuuksiin. Haavoittuvuuksia paikataan kuukausittaisessa päivityksessä yli 100.

Haavoittuvuuksiin lukeutuu viisi nollapäivähaavoittuvuutta, joista yhtä on käytetty tietoturvayhtiö Kasperskyn mukaan hyväksi.

Microsoft kertoo blogissaan, että tietoturva on noussut vahvasti esille lähiaikoina. Yhtiön mukaan tietoturva ja tietoturvapaikkaukset ovat ”tärkeämpiä kuin koskaan ennen”.

”On todella tärkeää, että asiakkaillamme on käytössä viimeisin ohjelmistoversio, jossa on ajan tasalla olevat tietoturvapäivitykset. Kehotamme asiakkaitamme tekemään kaikkensa ohjelmistonsa pitämiseksi ajan tasalla ja asentamaan tietoturvapäivitykset. Mikäli automaattisia päivityksiä ei ole otettu käyttöön, kannattaa ne ottaa käyttöön niin pian kuin mahdollista”, Microsoftilta neuvotaan.

”Hyökkääjät käyttävät äskettäin paljastuneita haavoittuvuuksia hyväkseen ennen kuin uusimmat päivitykset tai korjaustiedostot on asennettu, joten on tärkeää, että käyttäjät siirtyvät uusimpaan tuettuun ohjelmistoon.”

Päivitys paikkaa myös neljä uutta Exchange-palvelimien haavoittuvuutta. Kyseiset haavoittuvuudet havaitsi Yhdysvaltain turvallisuuspalvelu NSA. Microsoftin tietojen mukaan näitä haavoittuvuuksia ei ole käytetty hyväksi.

”Ottaen huomioon aiemmat Exchange-hyökkäykset, suosittelemme asiakkaitamme asentamaan päivitykset mahdollisimman pian, jotta he pysyvät suojattuina näiltä ja muilta uhilta”, Microsoft huomauttaa.

Lisätietoa Microsoft-tuotteiden päivittämisestä löydät täältä. Päivitykset voi tarkistaa Windowsilta avaamalla Käynnistä-valikon, valitsemalla Asetukset ja siirtymällä kohtaan Päivittäminen ja suojaus.