Jos olet joskus käyttänyt Windowsia useammalla kuin yhdellä näytöllä kerrallaan, vaikkapa läppärillä ja ulkoisella näytöllä, olet hyvinkin saattanut törmätä siihen, että näytön tai koneen oltua välillä uinumassa, on kone päättänyt siirtää vaivalla asettelemasi ikkunat tyystin uuteen järjestykseen.

Tämä ärsyttävä vaiva on Microsoftillakin ollut tiedossa jo pitkään, ja tänä vuonna julkaistavan Windows 10:n päivityksen on määrä vihdoin ratkaista asia.

Microsoftin DirectX-kehittäjäblogissa kerrotaan vaivasta ja tulossa olevasta korjauksesta. Ongelman taustalla on rapid hot plug detect, joka tunnistaa kytkettyjä näyttöjä, mutta vastaavasti myös ilmoittaa koneelle, kun näyttö sammuu tai menee virransäästötilaan.

Perinteisesti näytön pimeneminen saa koneen järjestelemään avoinna olleet ikkunat uudelleen yhdelle näytölle. Tämä voi olla erityisen ärsyttävää, jos käytössä on useita ikkunoita, ja niitä joutuu järjestelemään uudelleen monta kertaa päivässä.

Päivitys on tulossa loppuvuodesta julkaistavassa Windows 10 -versiossa, mutta Insider-ohjelmaan kuuluvat voivat kokeilla sitä jo nyt esiversiossa. Korjausominaisuus on mukana Windows 10:n koontiversiossa 21287 ja sitä uudemmissa versioissa.