Microsoft on julkaisemassa uuden version Xbox Series X -konsolista sekä peliohjaimesta vuoden 2024 aikana. Tämä käy ilmi asiakirjasta, joka on paljastunut yhtiön oikeustaistelussa Yhdysvaltain kauppakomissiota vastaan.

Tässä yhteydessä Microsoft on joutunut julkistamaan asiakirjan, jossa kerrotaan teknologiajätin uudistuneesta Series X -konsolista, The Verge kirjoittaa.

Koodinimellä Brooklin esitelty uudistettu versio Series X -konsolista on sylinterinmuotoinen ja levyasematon laitos, joka on varustettu kahden teratavun tallennustilalla.

Lisäksi uudistetussa konsolissa on tuki wifi 6e -standardille sekä bluetooth 5.2 -yhteydelle. Samalla laitteessa käytetyn piirin kaistanleveys tipautetaan 6 nanometriin, minkä on tarkoitus parantaa laitteen virrankulutusta.

Tähtäimessä on asiakirjan mukaan 499 euron julkaisuhinta.

Puolestaan Sebille-koodinimellä kehitetty peliohjain on tarkoitus esitellä suurelle yleisölle vielä kuluvan vuoden aikana. Kaksivärinen ohjain on höystetty bluetooth 5.2- ja Xbox Wireless 2 -yhteydellä sekä ”suoralla yhteydellä pilveen”.

Ohjaimessa on ilmeisesti paranneltu haptiikka, hiljaisemmat painikkeet sekä vaihdettavat analogiset tatit. Lisäksi ohjain aktivoituu kun sen nostaa pöydältä tai sohvalta. Laitteen hinnaksi on ilmoitettu noin 70 dollaria