Microsoft on julkaissut Android-laitteille uuden Xbox-sovelluksen, jonka avulla pelejä voi suoratoistaa ilmaiseksi puhelimeen, uutisoi The Verge. Aikaisemmin pelejä on voinut suoratoistaa Microsoftin xCloud-palvelusta, mutta ominaisuus on ollut saatavilla vain Xbox Game Pass Ultimate -peleille.

Etäkäyttöominaisuus muodostaa etäyhteyden Xbox One -konsoliin ja mahdollistaa siihen ladattujen pelien pelaamisen. Engadgetin mukaan tulevaisuudessa sovelluksella voidaan suoratoistaa myös uusien Series X- ja Series S -konsoleiden pelejä.

Aiemmin Xbox-konsolilta on voinut suoratoistaa pelejä Windows 10 -tietokoneelle Xbox-sovelluksen avulla.

The Vergen mukaan Xboxin uuden Android-sovelluksen suunnittelu on myös selvästi sidoksissa konsoleiden hallintapaneelien muutoksiin. Seuraavan sukupolven Xbox-konsoleissa on päivitetty ohjain, jossa on myös jakopainike, jota uusi Xbox-sovellus täydentää. Sovelluksen avulla voi esimerkiksi jakaa peliklippejä ja kuvakaappauksia sosiaaliseen median verkostoihin, kuten Facebookiin, Instagramiin tai WhatsAppiin.

Sovelluksen on tarkoitus myös helpottaa Series X- ja Series S -konsoleiden käyttöönottoa. The Vergen mukaan sovelluksella voi hallita esimerkiksi päivityksiä, pelikirjastoa sekä tallennustilaa. Lisäksi sovelluksen avulla puhelinta voi käyttää Xbox-konsolin kaukosäätimenä.