Kirjoitimme aiemmin Sony PlayStation 5:n ominaisuuksia esittelevän artikkelin.

Uusi Pleikkari ei kuitenkaan jää vaille kilpailijaa, vaan sota PlayStationin ja Xboxin välillä tulee edelleen käymään kuumana. Näyttäisi nimittäin siltä, että sekä PS5 että Xbox Scarlett julkaistaisiin samoihin aikoihin.

GameSpot on koonnut yhteen Xbox Scarlettiin liittyviä tiedonmuruja, sivulauseessa mainittuja vihjauksia sekä sinnikkäitä, usealta taholta kuultuja huhuja.

Siis… montako konsolia nyt on oikein tulossa?

Vuonna 2018 Xbox-pomo Phil Spencer vihjaili, että yhtiö saattaa kehittää useampaakin konsolia.

Spencer saattoi tarkoittaa Scarlettin lisäksi tehoiltaan kevyempää sisarta, mutta hän saattoi myös tarkoittaa Xbox One S:n vastikään vahvistettua versiota, All-Digital Editionia, jolla nimensä mukaisesti voi pelata pelkästään ladattavia pelejä.

Thurrottin käsiinsä saamat tiedot sen sijaan kertoivat, että projekti Scarlettin alla kehitetään kahta uutuuskonsolia. Toinen niistä, Anaconda, on se varsinainen mörssäri, joka tulee haastamaan PlayStation 5:n.

Kevyempi konsoli on koodinimeltään Lockhart, joka saattaa olla suoratoistoon keskittyvä pelilaite. Siinä itsessään ei siis ole juurikaan tehoja tai muutakaan karkkia, vaan se tukeutuu Microsoftin kehitteillä olevaan pelien suoratoistopalvelu xCloudiin.

Spencer on kuitenkin tänä vuonna sanonut, että Microsoft ei kehitä pelkkään suoratoistoon kykenevää pelikonsolia.

Entä ne tehot?

Jeux Videon tietojen mukaan sekä Anacondassa että Lockhartissa on kahdeksanytiminen, Xboxin tarkoituksiin räätälöity AMD Zen 2 -suoritin.

Molemmissa on näytönohjaimena muokattu AMD Navi - järeämmässä Anacondassa se yltää 12 teraflopsin laskutoimituksiin, kun taas Lockhartin tarpeisiin on katsottu riittävän neljä teraflopsia.

Anacondalle on povattu 16 Gt GDDR6-muistia ja Lockhartille 12 Gt.

Kummassakin konsolissa uskotaan olevan yhden teratavun ssd-levy.

Mitä Scarlett maksaa? Milloin se saapuu?

Microsoft itse ei ole vahvistanut seuraavan Xboxin julkaisupäivää, mutta sen odotetaan saapuvan markkinoille jouluksi 2020.

Jeux Videon käsiin saamiensa tietojen mukaan Anacondan hinta olisi noin 500 dollaria, kun taas Lockhart maksaisi 250 taalaa – jos se siis ylipäätänsä on tulossa.

Yksi Scarlettin vetonauloista tulee olemaan kauan odotettu Halo Infinite.