Iltalehti kertoi maanantaina aamulla, miten Uudellemaalle johtavat tieosuudet ruuhkautuivat merkittävästi tarkistuspisteillä. Ylikomisario Jussi Huhtela kertoi Iltalehden suorassa lähetyksessä, että ruuhkaa on useita kilometrejä ja jonotusaika pisteelle on noin 40 minuuttia.

Googlen oma karttasovellus Google Maps on huomioinut nämä ruuhkat ja suljetut tieosuudet. Iltalehti on saanut monta lukijavinkkiä siitä, miten sovellus yrittää parhaansa mukaan välttää tarkistuspisteet ja luoda vaihtoehtoisia reittejä, joiden avulla sulun pystyisi välttämään.

Iltalehti testasi Google Maps -sovellusta ja vahvisti tulokset. Esimerkiksi Helsingistä Turkuun navigoidessa sovellus neuvoo kääntymään pois moottoritieltä Sammatin liittymän kohdalla Helsingin suunnasta tullessa ja nousemaan Suomusjärven ramppiin Turun suunnalta tullessa ja välttää näin tarkistuspisteen.

Kartalla. Näin tarkistuspisteet ilmoitettiin Google Mapsissa maanantaina. Google Maps

Eri reittejä voi kokeilla itsekin syöttämällä lähtökohteeksi esimerkiksi Helsingin ja saapumiskohteeksi jonkin Uudenmaan ulkopuolella olevan kaupungin Googlen reittihaussa.

Vaikka Googlen mukaan kyseisiä reittejä pääsisikin vapaasti kulkemaan, ei näin ole, vaan poliisi seuraa liikennettä kaikilla Uudenmaan rajan ylittävillä tieosuuksilla. Google on päivittänyt karttasovellukseen monia tarkistuspisteitä, mutta selvästi kaikkia paikkoja ei ole vielä rekisteröity, sillä reittejä Uudenmaan ulkopuolelle löytyy vielä monia. Odotettavissa on, että merkitsemättömät tieosuudet päivittyvät lähipäivien aikana.

Poliisin tarkistuspisteiden sijainnit voit katsoa täältä.