IPhone 12 Pro- ja iPhone 12 Pro Max -puhelimet on varustettu Applen lidar-sensorilla eli valotutkalla. Sensori helpottaa tarkennusta muotokuvia ottaessa ja siitä on apua myös hämärässä kuvattaessa. Sensorista on kuitenkin myös muuta hyötyä.

Lidar-sensori käyttää apunaan lasersäteitä, joiden avulla puhelin mittaa etäisyyksiä. Tätä ominaisuutta voikin käyttää pituuksien selvittämiseen nopeasti Mittanauha-sovelluksen avulla.

Myös Androidille on saatavilla omia mittasovelluksia. Google tarjoaa esimerkiksi omaa Google Measure -sovellusta, jota voi käyttää pituuksien selvittämiseen. Googlella on kuitenkin vielä kirittävää ominaisuuksissa ja toimivuudessa Appleen nähden tällä saralla.

Mittaa pituus

IPhone 12 Pro- ja iPhone 12 Pro Max -puhelimilla on mahdollista mitata hetkessä henkilön pituus. Toimi näin:

1. Avaa Mittanauha-sovellus.

2. Osoita takakameralla seisovaa henkilöä. Varmista, että henkilön koko keho näkyy kuvassa.

3. Hetken kuluttua henkilön päälle nousee viiva, josta näkyy henkilön odotettu pituus.

Pituus ilmestyy automaattisesti ruudulle.

4. Voit napata kuvan painamalla kuvapainiketta oikeassa alakulmassa.

Pituuden mittaaminen tällä tavalla on yllättävän tarkkaa. Omassa testissämme pituus heitti vain kahdella sentillä ja tämäkin johtui törröttävistä hiuksista.

Lisäksi Mittanauhaa voi käyttää etäisyyksien mittaamiseen. Valitse alku- ja loppupiste ja iPhone laskee etäisyyden puolestasi.

Mittanauha toimii myös muissa iPhoneissa (iPhone 6S tai uudemmat), vaikkei automaattista pituuden mittaamista voi tehdäkään.