PC Gamer kertoo, että intialaiset äärioikeistolaiset uutislähteet ovat käyttäneet Arma 3 -videopelistä kaapattua kuvamateriaalia osoittaakseen, että Pakistanin ilmavoimat ovat iskeneet Afganistaniin.

LUE MYÖS:

Näiden uutislähteiden mukaan Pakistanin joukot olisivat hyökänneet Pansjhirin laaksossa olevien, talibaneja vastaan taistelevien kapinallisten kimppuun. Todisteena uutislähteet käyttävät videopätkää, jossa pakistanilainen pommikone lähtee pudottamaan lastiaan, ilmatorjunnan rajusta tulituksesta välittämättä.

”Todistusaineisto” on siis suoraan Arma 3:sta kaapattua kuvaa. Arma 3 on Bohemia Interactiven kehittämä sotasimulaattori, joka pyrkii tarkkaan realismiin.

Äärioikeistolaiset uutisoijat eivät edes vaivautuneet lavastamaan tilannetta itse, vaan ronskisti kaappasivat videopätkän tammikuussa esiin laitetusta YouTube-videosta. Harmi vain, että se on katsottu jo 23 miljoonaa kertaa, jolloin tutunnäköiset lentokuviot herättivät välittömästi valveutuneempien uutisten katsojien epäilyt.

Bohemia Interactive on vahvistanut intialaisten uutislähteiden käyttämän ”todistusaineiston” olevan peräisin heidän pelistään. Bohemia sanoi myös, että tämä ei ole edes ensimmäinen kerta.

”Outoa kyllä, olemme nähneet tiettyjen medialähteiden käyttävän tätä nimenomaista videopätkää pelistämme tukeakseen omaa uutisointiaan. Tiedämme asiasta, koska meitä ovat lähestyneet sellaiset faktantarkistajat kuin Agence France-Presse, Check Your Fact, PolitiFact, ja mikäli oikein muistan, myös Reuters”, Bohemia Interactiven edustaja kommentoi.