Pikaviestipalvelut tarjoavat kilpaa yhä hiotumpia ja monipuolisempia vaihtoehtoja täyttämään koronakriisin aiheuttamaa sosiaalista tyhjiötä. Tässä suhteessa eräs merkittävä tekijä on toimivien äänipohjaisten ryhmäkeskusteluiden järjestäminen, joihin myös Telegram on nyt iskenyt hampaansa kiinni.

Jouluna Telegramiin saapuneen päivityksen myötä alusta tukee ryhmäkeskusteluja. Ratkaisu tuo mieleen Discordin vastaavan ominaisuuden, sillä se muistuttaa pikemmin äänikanavaa kuin perinteistä puhelua. Keskusteluun voi liittyä koska tahansa, eikä se varsinaisesti katkea missään vaiheessa.

Telegramin mukaan keskusteluihin voi liittyä jopa ”tuhansia jäseniä”, joten periaatteessa alustaa voi käyttää myös harraste- tai työryhmissä.

Mukana on pari näppärää ideaa. Sovelluksen kautta on mahdollista nähdä, kuka on äänessä ja miten lujaa hän puhuu. Lisäksi Android-käyttäjät voivat nauttia mikkikuvakkeesta, joka seuraa käyttäjää työpöydälle.

Telegram lupailee, että se aikoo entisestään parantaa ryhmäkeskustelujen taustamelun vaimennusta. Tulevaisuudessa keskusteluissa on myös mahdollista hyödyntää ruudunjakoa sekä perinteistä videokuvaa.

Voit katsoa kaikki päivityksen mukana saapuneet ominaisuudet täältä. Ominaisuuksien pitäisi olla kaikkien käyttäjien saatavilla.