Nukkumisen parantamiseen on tarjolla useita erilaisia sovelluksia. White Noisen idea on peittää öiset nukkumista häiritsevät hälyäänet erilaisilla äänimaisemilla.

Nukkumisen lisäksi niistä voi olla hyötyä rentoutumisessa, stressinhallinnassa ja keskittymisen tukena. Mukana on 50 erilaista ääntä, esimerkiksi viidakon äänistä aaltojen kohinaan ja nuotion rätinään.

Eri äänivaihtoehtoja voi kuunnella läpi, merkitä suosikiksi ja kun on löytänyt sopivan, se voidaan ladata puhelimen muistiin. Äänivaihtoehtoina on myös miksauksia, esimerkiksi kaupungin ääniä tai tuulen ja tuulikellon ääniä. Jos yksikään tarjolla olevista ei tunnu toimivalta, ääniä voi ladata lisää tai luoda myös itse äänittämällä.

Ajastimella voidaan asettaa äänet toistumaan tai loppumaan ajastettuna tai tiettynä aikana. Käytön aikana White Noise näyttää puhelimen näytöllä mustalla pohjalla kellonajan ja päivämäärän, joten varsinkin oled-näytöllisessä puhelimessa akunkulutus on minimaalista yön aikana. Ääniä voi toistaa myös kaiuttimiin AirPlayllä tai Chromecastilla. Ja puhelimen sijaan voi käyttää myös tabletia.

White Noise Lite on ilmainen, sovelluksen alareunassa pyörii mainoksia. Mainosvapaa täysversio maksaa alle euron, eikä kyseessä ole tilaus vaan kertamaksu. Sillä saa paremman äänenlaadun, ja lisää sisältöä. White Noise Liten voi ladata App Storesta ja Google Playsta.