Snowfox on ison avaimenperän kokoinen vedenpitävä paikannuspuhelin, jossa on yksi nappi. Sitä painamalla Snowfoxin käyttäjä lähettää viestin yhden tai useamman henkilön Android- tai iOS-puhelimeen. Viestin saaja voi soittaa Snowfoxiin, jonka käyttäjä vastaa nappia painamalla. Sen jälkeen voidaan keskustella normaalisti.

Snowfox on suomalaisen Haltianin tuotekehityksen satoa. Käyttöönotto on helppoa. Pakkauksessa on selkeä ohje tilin avaamiseen ja laitteen aktivoimiseen qr-koodilla. Laite ladataan normaalilla micro-usb-laturilla.

Testasin kahta laitetta 5- ja 7-vuotiaiden poikieni kanssa. Molemmat oppivat käyttämään sitä helposti. Puheesta sai hyvin selvää, jos lapsi muisti pitää laitetta paikoillaan. Sovellusnäkymä kertoi, missä pojat milloinkin remelsivät. Esimerkiksi esikoinen ei eksynyt matkallaan koulusta iltapäiväkerhoon.

Tarkoitus on HYVÄ: tehdä lapsien seuraamisesta vaivatonta. Siinä Snowfox onnistuu hyvin. Esikouluikäisillä ei vielä ole puhelinta, joten Snowfoxin kaltainen yksinkertainen laite voi toimia yhteydenpidossa mainiosti. Koululaisilla on jo älypuhelimet omine seurantasovelluksineen.

Laitteella olisi käyttöä myös esimerkiksi muistisairaiden seurannassa. Toinen käyttäjäryhmä voisi olla pikku hiljaa rapistuvat suuret ikäluokat, jotka saattavat marjareissuillaan arvioida voimansa väärin. Kun voimat loppuvat ei enää välttämättä ymmärrä edes soittaa. Silloin liikkumaton Snowfox voi kertoa, että nyt tarvitaan apua.