Aktiivisuusrannekkeet ja älykellot ovat löytäneet paikkansa ihmisten ranteista. Liikunnan ilojen mittaamisen lisäksi välillä esiin nousee myös tapauksia, joissa älykello on toiminnallaan pelastanut käyttäjänsä hengen.

PurrSong Pendant on samaa perustekniikkaa hyödyntävä aktiivisuuskaulapanta, joka on tarkoitettu kissoille. Kissoja tuskin kiinnostaa paljonko päivän aikana tulee käveltyä, mutta omistajalle tämä saattaa olla tärkeää infoa. Päivien ja viikkojen aikana kertyvä data kertoo kissan normaalista liikkumisesta ja unirytmistä. Mikäli näihin tulee yhtäkkisiä muutoksia, saattavat nämä kieliä terveysongelmista, Cnet kertoo.

Valmistajan mukaan 20 gramman painoisessa kaulapannassa riittää kertalatauksella virtaa kuukauden käyttöön. Tietonsa se välittää eteenpäin kissanomistajan puhelimeen bluetooth-yhteydellä. Lopullinen hinta ei vielä ole tiedossa, mutta valmistaja uskoo sen asettuvan sadan euron tietämille.

Mikäli kissansa mahdollisista ongelmista haluaa olla perillä kaikin mahdollisin tavoin, tarjoaa PurrSong myös älyhiekkalaatikko LavvieBot S -laitetta. Älykäs kissanvessa pitää kirjaa kissojen vierailuista ja myös puhdistaa ja täyttää itse itsensä. LavvieBot S luvataan kauppoihin kevään aikana noin 500 euron hintaan.